Gå vidare till huvudinnehåll
peruansk räksoppa
Hemmakock

peruansk räksoppa

5 minEnkelt
258,70 kr
4 portioner 22,53 kr per portion
peruansk räksoppa

2 mskRapsolja
2 dlGröna Ärtor Frysta
2 tskTorkad oregano
1 tskChilipulver Chipotle
1 mskTomatpuré
4 mskFiskfond
2 dlVispgrädde
125 gSalladslök
2 klyftaVitlök
4 stÄgg
200 gRäkor Skalade
2 stSchalottenlök
Instruktioner
1

Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Skär salladslöken i tunna skivor. Fräs schalottenlöken i oljan i en stekpanna på svag värme ca 5 minuter, utan att den får färg. Tillsätt vitlök, chilipeppar och tomatpuré. Fräs ytterligare 1 minut. Häll på fisk- och skaldjursfonden. Koka upp och låt sjuda 15 minuter. Tillsätt grädde och oregano. Fortsätt koka ca 3 minuter. Tillsätt salladslök och ärter. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkor och pocherade eller löskokta ägg.