Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Persilja - färsk | |
1 tsk | Salt | |
4 msk | Olivolja | |
500 g | Linguine | |
1 msk | Kapris | |
300 g | Körsbärstomater | |
1 st | Rödlök | |
1 g | Färsk tonfisk | |
1 st | Vitlök |
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i pastan när vattnet börjar koka.
Finhacka rödlöken och en vitlöksklyfta, dela tomaterna i halvor och öppna burkarna med tonfisk och låt oljan rinna av.
Värm 3 msk olivolja i en stor stekpanna, lägg i röd- och vitlök och låt dem fräsa tills de mjuknat. Tillsätt tomathalvorna, salt och peppar. Låt sedan såsen puttra i ca 5 minuter.
Blanda ner tonfisk, kapris, persilja och ytterligare 1 msk olivolja. Låt sedan såsen sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll av vattnet från pastan när den kokat färdigt och häll sedan tonfisk- och tomatsåsen över pastan.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt