Gå vidare till huvudinnehåll
Tonfisk och Pasta
Hemmakock

Tonfisk och Pasta

15 minEnkelt
346,75 kr
4 portioner 16,67 kr per portion
Enkelt och gott.

2 mskPersilja - färsk
1 tskSalt
4 mskOlivolja
500 gLinguine
1 mskKapris
300 gKörsbärstomater
1 stRödlök
1 gFärsk tonfisk
1 stVitlök
Instruktioner
1

Koka upp lättsaltat vatten och lägg i pastan när vattnet börjar koka.

Finhacka rödlöken och en vitlöksklyfta, dela tomaterna i halvor och öppna burkarna med tonfisk och låt oljan rinna av.

Värm 3 msk olivolja i en stor stekpanna, lägg i röd- och vitlök och låt dem fräsa tills de mjuknat. Tillsätt tomathalvorna, salt och peppar. Låt sedan såsen puttra i ca 5 minuter.

Blanda ner tonfisk, kapris, persilja och ytterligare 1 msk olivolja. Låt sedan såsen sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Häll av vattnet från pastan när den kokat färdigt och häll sedan tonfisk- och tomatsåsen över pastan.