Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 tsk | Strösocker | |
600 g | Kycklinglårfile Färsk | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Vetemjöl | |
250 g | Broccoli Färsk | |
65 g | Citron | |
3 dl | Vatten | |
900 g | Potatis Fast | |
1 msk | Matolja | |
1 st | Hönsbuljong | |
35 g | Dill - fryst |
Koka potatis.
Dela broccoli i mindre buketter. Skala och slanta morötter. Lägg grönsakerna åt sidan och låt dem sedan koka nätt och jämnt mjuka tillsammans med potatisen de sista 5 min, eller separat.
Skär kycklingen i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn kycklingen i lite olja i en gryta, pudra över vetemjöl och rör om.
Tillsätt vatten, buljong och creme fraiche. Rör samman och låt såsen koka upp.
Rör ner dill. Tillsätt socker och smaka av med lite av saften från 1/2 citron (ca 2-3 tsk) till en sötsyrlig sås. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka 5 min.
Servera dillkycklingen tillsammans med kokt potatis, morotsslantar och broccoli.