Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling i krämig parmesansås med broccoli och ärtor
Mathem

Kyckling i krämig parmesansås med broccoli och ärtor

20 minMedel
344,90 kr
4 portioner 34,32 kr per portion
12 ingredienser | 20 minuter. Snabblagad och vansinnigt god kycklingrätt med härlig smak av parmesan. Perfekt att svänga ihop en dag när tiden är knapp.

1 mskOlivolja
225 gBroccoli Fryst
2 dlHavrefraiche
3 dlRis
1 stVitlök
0,5 stGul lök
550 gFärsk kycklingfilé
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans med kycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan.

3

Tillsätt creme fraiche och vatten och låt puttra ihop ca 5 min.

4

Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till tillbehören. Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Koka broccoli och ärtor ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål. Tillsätt en nypa salt och peppar om du vill.

5

Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans med ris och grönsaker.

Näringsvärde: fett 15 g, protein 40 g, kolhydrater 55 g, energivärde 526 kcal

Bild:

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell