Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Olivolja | |
225 g | Broccoli Fryst | |
2 dl | Havrefraiche | |
3 dl | Ris | |
1 st | Vitlök | |
0,5 st | Gul lök | |
550 g | Färsk kycklingfilé |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans med kycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan.
Tillsätt creme fraiche och vatten och låt puttra ihop ca 5 min.
Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull till tillbehören. Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Koka broccoli och ärtor ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp grönsakerna i en skål. Tillsätt en nypa salt och peppar om du vill.
Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans med ris och grönsaker.
Näringsvärde: fett 15 g, protein 40 g, kolhydrater 55 g, energivärde 526 kcal
Bild:
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel