Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Aioli | |
0,5 st | Surdegsbröd | |
2 msk | Fiskfond | |
0,5 st | Gul lök | |
0,5 st | Krossade Tomater | |
200 g | Torskfilé Fryst | |
1 klyfta | Vitlök | |
0,5 tsk | Fänkål Krydda | |
0,5 tsk | Timjan | |
0,5 st | Saffran | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
0,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
4 dl | Vatten | |
300 g | Laxfilé Fryst | |
1 msk | Bladpersilja - färsk |
Skala och hacka löken och vitlöken. Dela fisken i bitar. Fräs lök och vitlök i olja på svag värme, i en stor gryta, tills löken blivit mycket mjuk. Höj värmen låt det karamellisera tills det fått fin färg. Det är då den naturliga sötman kommer fram. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkålsfrön och saffran. Låt det koka upp, tillsätt crème fraiche, låt koka i ca 5 min. Lägg i fisken och sjud i 3-4 min, tillsätt hackad persilja. Servera med bröd och aioli. Fänkålsfrön kan bytas ut mot fänkålshuvud ( 1 huvud för 6 port) men då ska den hackas och fräsas med löken. Crème fraiche ger krämighet och syrlighet till smaken, men kan väljas bort för ett smalare alternativ.
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta