Gå vidare till huvudinnehåll
Ugnsbakadade spättafiléer med gräslöksfrästa rödbetor
Hemmakock

Ugnsbakadade spättafiléer med gräslöksfrästa rödbetor

20 minEnkelt
490,20 kr
4 portioner 69,38 kr per portion
Fantastiskt till Nya Zeeländskt Vitt Vin

Fisken
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmHavssalt
600 gRödspättafile Fryst
1 stCitron
Tillbehör
10 stPotatis
Gräslöksfrästa rödbetor
200 gRödbetor Färsk
1 stRödlök
2 mskKapris
1 krmHavssalt
75 gMat & Bak Smör/Margarin
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlGräslök - färsk
Instruktioner
1

Rulla ihop spättafiléerna lägg de i en ugnsfast form. Skär citronen i skivor och lägg över spättan, salta och peppra. Stek i ugnen 150º i ca 10 min.

Gräslöksfrästa rödbetor: Halvera rödbetorna. Skär rödlöken i båtar. Fräs rödlöken,tillsätt rödbetorna och kaprisen låt allt bli varmt. Blanda sist ner gräslöken och avsluta med salt och peppar. Servera med kokt eller pressad potatis.