Gå vidare till huvudinnehåll
Skinkpaj
Hemmakock

Skinkpaj

30 minEnkelt
293,55 kr
4 portioner 24,30 kr per portion
Paj med kassler

Sallad
2 stVanliga Tomater
0,5 stRöd Paprika
0,5 stIsbergssallat
100 gGurka
Dressing
3 mskOlivolja, Extra Virgin
2 krmSalt
1 krmSvartpeppar
1 mskRödvinsvinäger
Pajdeg
3 dlVetemjöl
150 gSmör
2 mskVatten
Fyllning
2,5 dlMatlagningsgrädde
0,5 mskPaprikakrydda
0,5 tskÖrtsalt
1 krmSvartpeppar
3 stÄgg
200 gRiven Gratängost, (4 dl)
200 gKassler
Instruktioner
1

Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen ca 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Pricka botten med en gaffel.

2

Grädda i 250 gr ca 10 min i mitten av ugnen.

3

Vispa samman ägg och grädde till fyllningen. Tillsätt ost, hackad kassler, örtsalt och svartpeppar.

4

Häll fyllningen i pajskalet och krydda med paprikapulver över pajen. Grädda i 225 gr ca 20 min. Servera tillsammans med salladen.