Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
2 st | Vanliga Tomater | |
0,5 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Isbergssallat | |
100 g | Gurka | |
Dressing | ||
3 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Rödvinsvinäger | |
Pajdeg | ||
3 dl | Vetemjöl | |
150 g | Smör | |
2 msk | Vatten | |
Fyllning | ||
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
0,5 msk | Paprikakrydda | |
0,5 tsk | Örtsalt | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 st | Ägg | |
200 g | Riven Gratängost, (4 dl) | |
200 g | Kassler |
Arbeta ihop degen och låt den vila i kylen ca 1 timme. Kavla ut degen och lägg den i en pajform. Pricka botten med en gaffel.
Grädda i 250 gr ca 10 min i mitten av ugnen.
Vispa samman ägg och grädde till fyllningen. Tillsätt ost, hackad kassler, örtsalt och svartpeppar.
Häll fyllningen i pajskalet och krydda med paprikapulver över pajen. Grädda i 225 gr ca 20 min. Servera tillsammans med salladen.
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Paprikapulver 37g Santa Maria