Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Godis-fluff | ||
1 krm | Hushållsfärg Gul | |
1 krm | Kakao | |
60 g | Godispåse, Bubs | |
300 g | Växtbaserad Visp | |
Kolamuffins | ||
2 tsk | Vaniljsocker | |
4 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Muscovadosocker | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
2 dl | Strösocker | |
2 tsk | Bakpulver | |
1 dl | Matolja | |
12 st | Bakformar Papper | |
1 dl | Havrebaserad matlagning |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sila över spadet från kikärtorna i en skål. Vispa kikärtsspad och sockret tills det blir lite tjockare, men fortfarande är rinnigt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ned dem i smeten.
Häll i olja och grädde och vänd om tills du får en jämn, klumpfri smet.
Fördela smeten i 12 stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.
Godis-fluff:
Fördela vispgrädden i två kastruller.
Klipp godisbitarna så du får en hög med gula och en hög med bruna.
Lägg de gula bitarna i ena kastrullen och de bruna i den andra. Värm på svag värme och under omrörning tills grädden blivit slät. Obs! Grädden får inte koka, då kan såsen skära sig.
Tillsätt eventuellt gul färg i den gula grädde och kakao i den bruna för starkare färg.
Ställ in i kylskåpet tills godisgrädden blivit helt kall.
Sist vispar du upp grädden i två skålar till ett fluff och lägger det sida vid sida i en spritspåse. Spritsa muffinsen. Njut!