Gå vidare till huvudinnehåll
Gräddig kycklinggryta med oliver och zucchini

Gräddig kycklinggryta med oliver och zucchini

5 minEnkelt
300,60 kr
4 portioner 38,85 kr per portion
Vitt vin, grädde, rosmarin och oliver blandas ned och en ljuvlig doft sprids i köket. Servera grytan med nykokt ris och sallad.

Tillbehör
3,5 dlLångkornigt Ris
1 stRomansallat
Gryta
4 stKycklingfile Fryst
1 dlMatlagningsvin Vitt
2 dlVispgrädde
1 stZucchini
0,5 tskSalt
2 klyftaVitlök
1 mskOlivolja
1 tskRosmarin - torkad
140 gGröna oliver
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2

Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Dela zucchinin på längden, gröp ur kärnhuset och skär den i halvmånar.

3

Bryn kycklingen och zucchinin i olivoljan i omgångar i en gryta. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök.

4

Tillsätt vin, grädde och rosmarin. Låt oliverna rinna av och vänd ner dem. Låt sjuda några minuter.

5

Skär salladen grovt.

6

Servera kycklingen med riset och salladen.