Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
250 g | Smördeg | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Kanel | |
2 tsk | Koriander - torkad | |
400 g | Kikärtor Kokta | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
400 g | Pastasås | |
2 tsk | Spiskummin | |
400 g | Lammfärs | |
1 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 225°C.
Bryn färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med spiskummin, koriander, kanel, salt och peppar. Tillsätt pastasåsen och låt småkoka 3–4 minuter.
Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.
Lägg färsröran i en smord ugnssäker form.
Rulla ut smördegen och lägg över röran. Skär små snitt i degen med en vass kniv. Pensla ytan med uppvispat ägg.
Tillaga i mitten av ugnen ca 25 minuter. Bjud gärna med en fräsch grönsallad.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pastasås Basilika 400g Barilla