Gå vidare till huvudinnehåll
Texmexbullar med salsa och klyftpotatis

Texmexbullar med salsa och klyftpotatis

45 minEnkelt
171,25 kr
4 portioner 29,10 kr per portion
Ett mättande och festligt recept för dig som gillar tacos. En härlig middag!

Servera till
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar
900 gPotatis
2 stMorötter
1 tskSalt
Texmexbullar
1 stÄgg
3 mskStröbröd
2 klyftaVitlök
230 gTacosås
500 gBlandfärs
2 mskOlivolja
28 gTaco Kryddmix
1 dlVatten
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Skölj potatisen och skär den i klyftor med skalet på. Skala och skär morötterna i bitar.

3

Lägg allt i en form och blanda runt med olivoljan, krydda med salt och peppar. Placera formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är klara.

4

Färsbullar: Blanda ströbröd, kryddmix, vatten, ägg och pressad vitlök i en bunke, låt svälla ca 5 minuter.

5

Blanda ner färsen. Forma färsen till 16 bullar (för 4 port) och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn bullarna runtom ca 3 minuter. Sänk värmen och stek dem ytterligare 5-8 minuter. Tillsätt salsan och låt den bli varm.

6

Servera färsbullarna med klyftpotatis och morötter.