Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatdipp | ||
2 msk | Olivolja | |
1 dl | Vatten | |
70 g | Tapenade - Oliver & Kapris | |
70 g | Soltorkade Tomater | |
Färsbiffar | ||
70 g | Tapenade - Oliver & Kapris | |
0,5 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Ägg | |
500 g | Nötfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Zucchinipytt | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gul lök | |
600 g | Potatis | |
1 st | Zucchini |
Sätt ugnen på 175 grader.
Färsbiffar: Lägg färsen i en bunke. Skala och riv löken fint på ett rivjärn. Häll bort lite av oljan från tapenaden. Tillsätt tapenad, lök, ägg, salt samt peppar efter smak till färsen. Blanda alltsammans till en jämn smet och forma 8 st små fina biffar.
Zucchinipytt: Skala och tärna potatisen, skölj och tärna zucchinin och skala och hacka löken.
Värm rikligt med olja i en stekpanna och stek potatisen mjuk tillsammans med löken. Tillsätt zucchinin de sista minuterna så att den mjuknar en aning men behåller sin spänst. Salta och peppra efter smak.
Färsbiffar: Stek biffarna i olivolja på medelvärme 1-2 minuter på varje sida. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och efterstek i ugnen i 10-12 minuter.
Tomatdipp: Mixa ihop tapenad, soltorkade tomater, vatten och olja med hjälp av en stavmixer eller i en mixerkanna till en dipp. Servera färsbiffarna tillsammans med zucchinipytt och tomatdipp.
Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell Retusch: Maddzan Lindblad
Näringsvärde: 508 kcal. 32 g protein, 16 g fett, 30 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Tapenade Oliver och Kapris Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria