Gå vidare till huvudinnehåll
Färsbiffar med tapenade och zucchinipytt
Måns Falk

Färsbiffar med tapenade och zucchinipytt

30 minEnkelt
268,30 kr
4 portioner 33,67 kr per portion
Ett recept på smakrika nötfärsbiffar med smaker från medelhavet. Till biffarna serveras en pytt på zucchini och potatis samt en smakrik tomatdipp. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v39 2017)</a>

Tomatdipp
2 mskOlivolja
1 dlVatten
70 gTapenade - Oliver & Kapris
70 gSoltorkade Tomater
Färsbiffar
70 gTapenade - Oliver & Kapris
0,5 stGul lök
0,5 tskSalt
1 stÄgg
500 gNötfärs
1 krmSvartpeppar Malen
Zucchinipytt
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,5 stGul lök
600 gPotatis
1 stZucchini
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Färsbiffar: Lägg färsen i en bunke. Skala och riv löken fint på ett rivjärn. Häll bort lite av oljan från tapenaden. Tillsätt tapenad, lök, ägg, salt samt peppar efter smak till färsen. Blanda alltsammans till en jämn smet och forma 8 st små fina biffar.

3

Zucchinipytt: Skala och tärna potatisen, skölj och tärna zucchinin och skala och hacka löken.

4

Värm rikligt med olja i en stekpanna och stek potatisen mjuk tillsammans med löken. Tillsätt zucchinin de sista minuterna så att den mjuknar en aning men behåller sin spänst. Salta och peppra efter smak.

4

Färsbiffar: Stek biffarna i olivolja på medelvärme 1-2 minuter på varje sida. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och efterstek i ugnen i 10-12 minuter.

5

Tomatdipp: Mixa ihop tapenad, soltorkade tomater, vatten och olja med hjälp av en stavmixer eller i en mixerkanna till en dipp. Servera färsbiffarna tillsammans med zucchinipytt och tomatdipp.

Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell Retusch: Maddzan Lindblad

Näringsvärde: 508 kcal. 32 g protein, 16 g fett, 30 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell