Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rimmad torsk | ||
1,5 kg | Torskrygg | |
1,5 l | Vatten | |
2 msk | Salt | |
Äggsås | ||
0,5 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Extra Fint Vetemjöl | |
2 st | Ägg | |
2 msk | Smör | |
1 dl | Dill - färsk | |
1 dl | Persilja |
Blanda 1 dl salt med det kalla vattnet, lägg ner torsken och låt stå i kylen i en timme. Koka upp 2 liter vatten med 2 msk salt, när vattnet kokar lägger man i torsken. När vattnet åter kokar upp lyfter man kastrullen från värmen och låter den stå med lock på i 5–7 min. Lyft upp fisken och låt den rinna av. Häll 4 dl av fiskspadet i en kastrull tillsammans med grädden, värm upp och vispa i beurre manié (en kula av smör och mjöl) och red på det sättet såsen. Sjud försiktigt under några minuters omrörning och tillsätt sedan äggen och det kryddgröna. Placera fisken på tallrik och häll på äggsåsen, servera kokt potatis till.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla