Gå vidare till huvudinnehåll
Högflygande Jakob

Högflygande Jakob

30 minEnkelt
357,25 kr
4 portioner 56,55 kr per portion
Högflygande Jakob

150 gBacon Skivat
400 gKycklingfile Fryst
2 stBanan
0,5 dlJordnötter Rostade/Saltade
4 dlLångkornigt Ris
3 dlMatlagningsgrädde
0,5 dlChilisås Original
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225°C.

2

Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.

3

Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva och bryn svampen lätt.

4

Vispa samman grädde, crème fraiche och chilisås eller ketchup. Häll gräddblandningen över kycklingen. Fördela skivade bananer, bacon och svamp ovanpå. Gratinera i 225°C, 15-20 min. Strö över jordnötterna när halva gratineringstiden gått. Servera rätten med kokt ris och en blandad sallad.