Gå vidare till huvudinnehåll
Spicy Fish Thai Soup
Hemmakock

Spicy Fish Thai Soup

1 tEnkelt
247,65 kr
4 portioner 32,81 kr per portion
Spicy Fish Thai Soup

20 gFärsk ingefära, (2,5 cm)
1 stLök
3 klyftaVitlök
1 stPaprika
250 mlKokosmjölk, (ev. mer)
2 mskRapsolja
2 mskFisksås - Asiatisk
4 stLaxfilé Fryst
2 tskRöd Currypasta
Instruktioner
1

Värm en stor wokpanna, men inte skrikande varm

2

Tillsätt olja och släpp värme till medelhög värme

3

Skär upp löken som halvmånar, riv vitlök och ingefära och i pannan

4

Skiva paprikan och vitlök, och tillsätt i pannan

5

Stek tills löken är mjuk och nästan genomskinlig.

6

Tillsätt den röda currypastan och blanda med de andra ingredienserna, blanda ordentligt, vill du ha den starkare tillsätt mer currypasta och mindre för mildare smak

7

Tillsätt fisksåsen, kan tillsätta mer efter smak

8

Koka upp och minska sedan till att sjuda

9

Lägg i kokosmjölk, KOKA INTE! om det börjar koka skär sig kokosmjölken

10

Efter 3 minuter lägg i laxen (du kan skärra upp den i mindre bitar också om du vill), Se nu till att laxen är täckt med vätska och låt sjuda i 7-9 minuter, beroende på storlek.

11

Servera varmt i stora skålar med eller utan ris

Bild:

Oscar