Gå vidare till huvudinnehåll
Ingefärsparfait på yoghurt med nektariner
Mari Bergman

Ingefärsparfait på yoghurt med nektariner

30 minMedel
150,35 kr
1 portion 40,13 kr per portion
Rädda dina råvaror och gör en härligt krämig och syrlig parfait på yoghurt med smak av ingefära och nektariner. Receptet ger ca 500 g färdig glass och det går utmärkt att byta ut nektarinerna mot valfri frukt.

60 gStrösocker
1,8 dlYoghurt Naturell
2 stNektarin
1,25 dlVispgrädde
3 stÄgg
60 mlIngefärashots
Instruktioner
1

Vispa ägg och socker poröst.

2

Vispa grädden.

3

Vänd ner grädden i äggsmeten och tillsätt yoghurt och ingefärashot/pressad färsk ingefära och blanda om försiktigt.

4

Skala och tärna nektarinerna smått och tillsätt i parfaitsmeten.

5

Häll upp smeten i en frysbar låda med lock eller plasta väl. Frys i minst 5 timmar.

Bild:

Christoffer Skogsmo