Gå vidare till huvudinnehåll
Glutenfria kalkonmuffins
Hemmakock

Glutenfria kalkonmuffins

50 minMedel
475,65 kr
1 portion 105,15 kr per portion
Goda till mellanmål och picknick

150 gPolenta
1 mskMajsolja
1 tskSalt
225 gKalkonbröst
2 tskBakpulver
2 stÄgg
1,8 dlMajskorn
50 gHushållsost
3,75 dlMellanmjölk
150 gMjölmix
3 stSalladslök
3 stVanliga Tomater
85 gSmör
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en muffinsplåt med 12 hål, eller sätt ut 12 stabila muffinsformar på en plåt.

2

Värm oljan i en stekpanna och stek majs och lök i 5-10 min tills de är mjuka och gyllenbruna. Stek även kalkonen hackad i bitar.

3

Blanda mjöl, polenta bakpulver salt och ost i en bunke. Viska samman ägg och mjölk och rör sen ned blandningen i de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret och de stekta grönsakerna.

4

Rensa tomaterna från kärnor och hacka dem. Rör ner tomatbitarna.

5

Fyll hålen till hälften med smeten. Lägg i Hackade kalkonbitar i smeten och täck dem med mer smet så att hålen/formarna fylls. Grädda i 25-30 min tills muffinsen har höjt sig och är gyllenbruna.