Gå vidare till huvudinnehåll
Chorizo med krämiga grönsaker och sallad
Hemmakock

Chorizo med krämiga grönsaker och sallad

40 minEnkelt
350,35 kr
4 portioner58,09 kr per portion
Väldigt god och enkel mat. Om man inte gillar sallad kan man göra rätten utan sallad.

65 gCitron
300 gChorizo
1 stGräslök - fryst
70 gSalladsmix
0,5 stRödlök
250 gSockerärta Färsk
300 gKabanoss
2 mskRapsolja
450 gBlomkål Färsk
2 dlMatlagningsgrädde
1 stBroccoli Färsk
2 mskKycklingfond
1 dlVatten
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Ansa blomkål och broccoli och skär i buketter.

2

Koka upp grädde, vatten och kycklingfond.

3

Lägg i blomkål och broccolibuketter.

4

Sänk värmen och sjud på svag värme i ca 8 minuter tills grönsakerna är al dente.

5

Snitta och stek korvarna.

6

Red eventuellt av grönsakerna med maizena.

7

Riv skalet från citronen.

8

Finhacka gräslöken

9

Tillsätt sockerärtor, gräslök, citronsaft från halva citronen, hälften av rivet citronskal, salt och svartpeppar.

10

Skiva rödlöken.

11

Slunga salladsbladen rödlök, citronsaft och skal. olivolja och peppar i en skål. Servera som tillbehör.