Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
4 msk | Oregano - färsk | |
8 msk | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
4 msk | Färsk timjan | |
4 st | Valnötter | |
Soppan | ||
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Salt | |
4 tsk | Smör | |
0,5 st | Purjolök | |
8 dl | Vatten | |
400 g | Squash | |
300 g | Potatis |
Fräs purjolöken i margarin eller smör i en kastrull.
Tillsätt squash och låt det fräsa med en stund. Rör ner potatis, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk.
Ta upp några squashskivor och lägg dem åt sidan.
Kör soppan slät med en stavmixer. Låt soppan bli ordentligt varm. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
Servera soppan med squashskivorna, oregano, timjan, yoghurt och smulade valnötter.
Psst! För en mer mättande effekt: lägg till 2 skivor lantbröd à 40 g + 2 skivor ost, 17% à 15 g = 325 kcal/portion.
180kcal/portion Ur MåBra nr 03, 2016
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla