Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Potatis Mjölig | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 st | Vitlök | |
2 tsk | Citronjuice - råpressad | |
2 tsk | Olivolja | |
1 msk | Persilja - färsk | |
1 msk | Pinjenötter | |
150 g | Marinerad Kronärtskocka | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
8 dl | Vatten | |
1 tsk | Salt | |
4 tsk | Riven Parmesanost |
Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i olivolja i en kastrull.
Tillsätt potatis, buljongtärning och 5 dl vatten och låt soppan koka tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.
Rör ner kronärtskockorna och mixa soppan slät med en stavmixer eller använd en matberedare. Späd med vatten så att den är lagom tjock, ca 3 dl. Låt alltsammans bli varmt.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Servera soppan med parmesanost, pinjenötter och persilja.
150kcal/portion Ur MåBra nr 03, 2016
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt