Gå vidare till huvudinnehåll
Kronärtskockssoppa med parmesan och pinjenötter

Kronärtskockssoppa med parmesan och pinjenötter

40 minEnkelt
170,25 kr
4 portioner 11,58 kr per portion
1 finhackad gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 2 tsk olivolja 400 g mjölig potatis i bitar 1 grönsaksbuljongtärning 5 + 3 dl vatten 150 g avrunna marinerade kronärtskockor 2 tsk pressad citron salt och peppar

400 gPotatis Mjölig
1 tskSvartpeppar Malen
1 stVitlök
2 tskCitronjuice - råpressad
2 tskOlivolja
1 mskPersilja - färsk
1 mskPinjenötter
150 gMarinerad Kronärtskocka
1 stGul lök
1 stGrönsaksbuljong
8 dlVatten
1 tskSalt
4 tskRiven Parmesanost
Instruktioner
1

Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i olivolja i en kastrull.

2

Tillsätt potatis, buljongtärning och 5 dl vatten och låt soppan koka tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.

3

Rör ner kronärtskockorna och mixa soppan slät med en stavmixer eller använd en matberedare. Späd med vatten så att den är lagom tjock, ca 3 dl. Låt alltsammans bli varmt.

4

Smaka av med citron, salt och peppar.

5

Servera soppan med parmesanost, pinjenötter och persilja.

150kcal/portion Ur MåBra nr 03, 2016