Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppan | ||
6 dl | Vatten | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Svartpeppar | |
800 g | Blomkål | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Purjolök | |
1 st | Hönsbuljong | |
2,5 dl | Kaffegrädde | |
1 tsk | Salt | |
Räkspett | ||
200 g | Räkor Skalade | |
1 st | Chili | |
0,5 st | Vitlök |
Fräs purjolöken mjuk i olivolja i en gryta. Lägg i blomkålen tillsammans med kaffegrädde, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka tills blomkålen är mjuk, ca 20 min och kör den slät med stavmixer eller i matberedare. Späd eventuellt med mer vatten. Smaka av med salt.
Skala räkorna och lägg dem i ett trångt kärl. Blanda chilifrukt, vitlök och olivolja i en liten skål och häll det över räkorna och rör om. Trä räkorna på 8 mindre träspett och stek dem i sin olja på hög värme. Servera soppan varm i muggar eller glas. Stick i ett räkspett i varje. Garnera med lite finhackad purjolök.
Psst! Köp gärna oskalade räkor, de är godast.
140kcal/portion
Ur MåBra nr 09, 2015
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt