Hoppa till huvudinnehåll
Källarfranska

Källarfranska

2 tEnkelt
127,75 kr
24 portioner1,77 kr per portion
Källarfranska

6 dlVatten
5 dlRågmjöl
10 dlVetemjöl
50 gJäst Original Färsk
2 tskHavssalt
1 mskRapsolja
Instruktioner
1

Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser och sist så mycket vetemjöl att det blir en lättarbetad deg. Knåda noga, 10 min i maskin. Täck med plast och jäs 30 minuter.

2

Knåda degen på bakbordet. Rulla ut fem längder och dela dem i fem bitar vardera. Doppa ena snittytan i rågsikt och ställ bullarna på plåt med bakpapper. Jäs 30 minuter ELLER ställ i kylen över natten.

3

Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.