Gå vidare till huvudinnehåll
Helstekt kyckling med sparrispotatis

Helstekt kyckling med sparrispotatis

2 tEnkelt
312,70 kr
4 portioner75,68 kr per portion
Helstekt kyckling med sparrispotatis

2 mskHonung
1 krmSvartpeppar
1 tskFlingsalt
1 stKyckling Hel
200 gSparris Färsk
1 stGul lök
1 dlOlivolja, Extra Virgin
1 stFärsk timjan
1 stPersilja - färsk
6 stPotatis
1 stCitron
Instruktioner
1

Hacka örterna tillsammans med 2- 3 tsk flingsalt, och lägg det i en skål.

3

Riv skalet från citronen och lägg i. Pressa även i saften.

4

Häll olivoljan och honungen och rör om.

5

Gnid in kycklingen med blandningen ordentligt, även innanför skinnet (OBS).

6

Sätt ugnen på 190 grader.

7

Marinera i rumstemperatur i 30 minuter

8

Lägg kycklingen och de urkramade citronhalvorna i en form och låt den steka i ugnen i cirka 60-75 minuter.

9

Stick ett snitt med en vass kniv i den tjockaste delen, sipprar klar köttsaft ur är den färdig (eller termometer 80 grader).

10

Servera med SPARRISPOTATIS (stek sparris med gul lök och skivor av kokt potatis + häll över kycklingskyn).