Gå vidare till huvudinnehåll
Mathems sommarmat till festen
Mari Bergman

Mathems sommarmat till festen

3 tEnkelt
2 014,35 kr
8 portioner 184,01 kr per portion
Smakrik sommarbuffé med både kalla och varma rätter. Buffén planerad för 8 personer men går att anpassa både till den lilla och stora festen eller middagen. Klicka hem hela buffén och välj antal portioner som passar just dig. Du kan enkelt välja till produkter, ta bort produkter eller byta ut efter egna önskemål. En stor del av buffén går att förbereda dagen innan, så du sparar tid på själva festdagen.

Övrigt
235 gBlandade oliver
1 stBakplåtspapper
760 gKikärtor Kokta
1 stGrillpinnar
380 gVita Bönor Stora
13 dlVetemjöl
2 tskBakpulver
4 dlMajonnäs
1,5 mskKapris
0,5 dlSesamfrö
550 gGrillad paprika
Kryddor och smaksättare
1 krmCayennepeppar
0,5 mskÄppelcidervinäger
1 clCitronpeppar
1 krmSpiskummin
1 mskOlivolja
1 krmFlingsalt
1 tskDragon - torkad
1,5 tskLiquid smoke
1 tskTimjan - torkad
2 mskVaniljsocker
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
2,5 mskFarinsocker
2 tskDijonsenap
1 mskRapsolja
1 mskVit balsamvinäger
1 tskRosmarin - torkad
1 tskHonung
3 dlStrösocker
Frukt och grönt
125 gRädisor
3 stCitron - Eko
1 stGul lök
1 stGräslök - färsk
125 gHallon Färska
1 stZucchini
1 kgJordgubbar Färska
1 stBasilika - färsk
1 stKrispsallat
2 stRödlök
150 gSockerärta Färsk
1 stPersilja - färsk
65 gFärsk bladspenat
1 stVitlök Vanlig
125 gSalladslök
250 gKörsbärstomater
1 kgPotatis Fast
Ost och mejeri
5 dlVispgrädde
2 dlCreme Fraiche Naturell
2,5 dlMjölk
25 gJäst Original Färsk
200 gSmör
10 stÄgg
300 gFetaost
Kött och fisk
1 kgFärsk laxfilé
900 gKycklinglårfile Färsk
Instruktioner
1

Dagen innan: Tillaga rostad paprikakräm enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.

2

Tillaga fetaostkräm enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.

3

Tillaga hummus enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.

4

Tillaga dragonmajonnäs enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.

5

Tillaga citronaioli enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.

6

Tillaga ostpajen enligt receptet. Förvara i kylen. Servera kall eller lätt värmd till buffébordet.

7

Koka potatis till potatissalladen och förvara i kylen.

8

Lägg kycklingen i marinad. Plasta väl och förvara i kylen.

9

Baka tårtbottnarna enligt receptet. Plasta väl och förvara i rumstemperatur.

10

Baka foccaian enligt receptet. Plasta väl och förvara i rumstemperatur.

11

På själva festdagen: Tillaga kycklingspett enligt receptet och ta fram dragonmajonnäsen.

12

Tillaga rökiga laxkuber enligt receptet och ta fram citronaioli.

13

Tillaga fransk potatissallad enligt receptet.

14

Tillaga krispig bönsallad enligt receptet.

15

Montera ihop gräddtårtan enligt receptet.

16

Duka upp en härlig sommarbuffé och njut av riktigt god mat.

Bild:

Nurlan Emir