Gå vidare till huvudinnehåll
Apelsin- och timjanfisk

Apelsin- och timjanfisk

40 minEnkelt
790,60 kr
8 portioner 76,43 kr per portion
Apelsin- och timjanfisk

1 kgRäkor
1 250 gTorskfilé Fryst
4 dlCreme Fraiche Saffran & Tomat
1 stMatlagningsvin Vitt
1 stApelsin
1 stFärsk timjan
Instruktioner
1

Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra runt om. Lägg fisken i en smord ugnsäker form. Smält smöret (3 msk) och rör ner pressad vitlök (1 klyfta), apelsinskal (1/2 apelsin max) och finhackad timjan (1 msk). Fördela det över fisken. Skala räkorna. Vispa ihop creme fraiche och vin i en kastrull. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 150 gr. Ställ in formen i mitten 12-15 minuter. Koka upp såsen. Ta ut fisken och häll av ev vätska. Häll såsen runt fisken. Lägg på räkorna och garnera med timjan. Servera med t ex ris.