Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 kg | Räkor | |
1 250 g | Torskfilé Fryst | |
4 dl | Creme Fraiche Saffran & Tomat | |
1 st | Matlagningsvin Vitt | |
1 st | Apelsin | |
1 st | Färsk timjan |
Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra runt om. Lägg fisken i en smord ugnsäker form. Smält smöret (3 msk) och rör ner pressad vitlök (1 klyfta), apelsinskal (1/2 apelsin max) och finhackad timjan (1 msk). Fördela det över fisken. Skala räkorna. Vispa ihop creme fraiche och vin i en kastrull. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 150 gr. Ställ in formen i mitten 12-15 minuter. Koka upp såsen. Ta ut fisken och häll av ev vätska. Häll såsen runt fisken. Lägg på räkorna och garnera med timjan. Servera med t ex ris.
2 Crème Fraiche Gourmet Saffran & Tomat 27% Arla
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1