Gå vidare till huvudinnehåll
Lasagne med Ricotta och Ajvar Relish
Hemmakock

Lasagne med Ricotta och Ajvar Relish

50 minEnkelt
439,70 kr
8 portioner 49,20 kr per portion
Lasagne med krämig ricotta och smakrik ajvar. Fler lasagnerecept: Vegetarisk lasagne med papadums, Vegetarisk lasagne

500 gRicottaost
700 gAjvar
10 stVanliga Tomater
400 gFärska lasagneplattor
200 gParmesanost
2 stBasilika - färsk
1 kgNötfärs
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Bryn färsen i 1 msk smör ca 5 minuter i en stekpanna. Salta lätt.

3

Rör ner ajvar relish och häll på 1,5 dl vatten. Låt koka ihop någon minut. Ta från värmen.

4

Blanda i ricotta, 2/3 av den rivna osten och basilika. Krydda med 2 krm peppar.

5

Skär tomaterna i ca 1/2 cm tjocka skivor.

6

Varva lasagneplattor, färsröra och tomatskivor i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm. Avsluta med färsröra och tomatskivor. Strö över resten av den rivna osten.

7

Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med grönsallad.