Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Ricottaost | |
700 g | Ajvar | |
10 st | Vanliga Tomater | |
400 g | Färska lasagneplattor | |
200 g | Parmesanost | |
2 st | Basilika - färsk | |
1 kg | Nötfärs |
Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn färsen i 1 msk smör ca 5 minuter i en stekpanna. Salta lätt.
Rör ner ajvar relish och häll på 1,5 dl vatten. Låt koka ihop någon minut. Ta från värmen.
Blanda i ricotta, 2/3 av den rivna osten och basilika. Krydda med 2 krm peppar.
Skär tomaterna i ca 1/2 cm tjocka skivor.
Varva lasagneplattor, färsröra och tomatskivor i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm. Avsluta med färsröra och tomatskivor. Strö över resten av den rivna osten.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med grönsallad.