Gå vidare till huvudinnehåll
Härlig grillad grönsakskombo - lågkolhydrat
Hemmakock

Härlig grillad grönsakskombo - lågkolhydrat

30 minEnkelt
227,05 kr
8 portioner 10,78 kr per portion
Saftig och nyttig grönsakstårta för vardagen. Enkel att göra. Läs instruktion först dock! Skall stå över natt innan ätas. En enkel och en mer hemgjord variant kan göras. Färdig grillade grönsaker på burk eller göra själv!.

1 stZucchini
20 gKronärtskockshjärtan, (1 st)
2 stVitlök
3 gRuccolasallat
2 stAubergine
350 gRicottaost
2 gSoltorkade Tomater
4 stVanliga Tomater
10 stPaprika
Instruktioner
1

Skiva aubergine, zucchini, paprika, champinjoner, ca 8-10 skivor, 3-7 mm. Låt dem dra i salt en stund. Grilla skivorna helst i en grillpanna men går även på galler. Skala paprikan. Det går också utmärkt att köpa färdig grillade grönsaker. Klä sedan en form ca 25 x 13 x 6 cm med plastfolie. Rör ihop ricottan och pressad vitlök. Krydda detta med peppar, salt. Täck botten i formen med aubergineskivor, skär så de passar. Lägg paprikaskivor och zucchiniskivor ovanpå. Bred på ett lager ricottablandning. Lägg på ruccola, tomater, svamp, och bitar av kronärtskockshjärtanen, resten av ricottablandningen och avsluta med nytt lager av paprika och aubergine. Variera genom att välja fetaost blandad med basilika crème fraîche, kesoblandning, philadelfiaost + yoghurt eller annan valfri god blandning. Pressa ihop grönsakerna. Vik över plastfolien. Lägg tyngd på. Låt stå över natt i kylen. Skiva och servera.