Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 dl | Sesamfrö Skalat | |
3,5 dl | Mandelmjöl | |
2 tsk | Salt | |
500 g | Nötfärs | |
40 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
1 msk | Fiberhusk | |
2 krm | Svartpeppar | |
4 st | Ägg | |
1 st | Kryddmix Fajita | |
2 dl | Standardmjölk | |
1 st | Gul lök |
Blanda mandelmjöl och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägg och salt och kör hastigt samman till en deg.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt 20 min. Sätt ugnen på 200°.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Stek lök och köttfärs i olja och blanda den med de båda kryddmixerna. Smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalet.
Vispa samman ägg, mjölk och salt. Häll det över färsen. Strö över riven ost. Grädda tacopajen mitt i ugnen ca 30 min.
Garnera med paprika och bladpersilja.
Servera tacopaj med gräddfil, guacamole och en grönsallad. Tacosås är också gott som tillbehör.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Färsk Standardmjölk 3% 1,5L Arla