Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Dragon - torkad | |
4 msk | Fiskbuljong | |
100 g | Purjolök | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Dill - färsk | |
1 dl | Vispgrädde | |
3 st | Schalottenlök | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 msk | Tomatpuré | |
200 g | Räkor Skalade |
Skär purjon i ringar samt finhacka löken och fräs sedan i smör samt olja på lågvärme i 3-4 minuter.
Häll över buljongen och rör ner tomatpure, timjan,creme fraiche, grädde samt vin och låt grytan småkoka i 10 min. Smaka av med salt & peppar.
Skär fisken i ca. 3 x 3 cm stora kuber. Lägg i fisken och sjud försiktigt i ytterligare 8-10 min tills fisken är genomkokt.
Ta grytan av spisen och vänd slutligen i räkorna. Smaka av med salt och krydda upp om det behövs.
Servera med blomkålsris, blomkålsmos eller valfria kokta grönsaker.