Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Vispgrädde | |
2 st | Gul lök | |
600 g | Rättika | |
150 g | Riven Västerbottensost, (3 dl) | |
3 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 klyfta | Vitlök | |
200 g | Färskost Naturell |
Skala och skiva därefter löken.
Vispa ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia och svartpeppar och ev lite salt i en bunke.
Koka den skivade rättikan i 5 minuter. Varva därefter rättika, lök och vitlök i en smord form.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan och gratinera i ugn i 150 grader i 60-75 minuter. tills den fått en fin färg och är lätt att skära igenom.
Ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den. Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.