Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetariska burritos [vegomatsedel.se v. 44]

Vegetariska burritos [vegomatsedel.se v. 44]

30 minEnkelt
283,55 kr
4 portioner 24,74 kr per portion
Från recept.nu.

1 dlCreme Fraiche Naturell
8 stTortilla
0,5 stRöd Paprika
300 gFärska champinjoner
1 dlRiven Gratängost
0,5 stGrön Paprika
1 klyftaVitlök
1 tskSalt
1,5 dlMajskorn
1 mskRapsolja
1 stGul lök
2 dlSalsa
1,5 dlLångkornigt Ris
1 dlVatten
1 stTaco Kryddmix - Veg
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 °C. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 min. För lång uppvärmning gör att bröden klibbar ihop och är svåra att sära på. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225 °C.

Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och crème fraîche. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Krydda med salt. Ansa och tärna paprikahalvorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt.

Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

Ersätt creme fraiche med Oatlys iMat Fraiche och gratängost med Astrid och Apornas Jeezly för att göra rätten vegansk.