Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Provensalsk potatissallad | ||
500 g | Potatis | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Gul lök | |
3 st | Vanliga Tomater | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Citron | |
1 dl | Svarta oliver | |
2 msk | Kapris | |
1 st | Huvudsallat | |
Strömming | ||
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Strömmingsfile Färsk | |
1 tsk | Färsk timjan | |
1 tsk | Flingsalt | |
Garnering | ||
1 msk | Körvel - färsk |
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj strömmingen och torka den torr med hushållspapper. Halvera filéerna längs ryggen och ta bort ryggfenan. Lägg dem efter hand på en plåt med skinnsidan upp.
Pensla strömmingen med olja. Skala och hacka vitlöksklyftan och strö över den, timjan, och flingsalt över strömmingen.
Skala och skär potatisen i 1 cm stora bitar. Stek potatisen i olja ca 5 minuter; rör om då och då. Skala och skiva löken. Blanda löken med potatisen och stek ytterligare 5 minuter.
Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna. Vänd ned paprika, tomat, kapris, citronskal, och oliver i pannan. Krydda med salt och peppar.
Tillaga strömmingen mitt i ugnen ca 5 minuter. Lägg salladsbladen på botten av ett fat. Lägg på potatissallad och strömming. Garnera med körvel och servera.
Näringsvärde/portion: ca 450 kcal, 26g fett, 24g protein, 26g kolhydrater.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
2 Sillflundra ca 400g AG Bergfalk
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt