Gå vidare till huvudinnehåll
Tacopaj med sting
Hemmakock

Tacopaj med sting

45 minEnkelt
363,50 kr
4 portioner 39,49 kr per portion
Familjens favoritpaj med sting!

3 mskVatten
1 stTaco Kryddmix
1 krmVitpeppar Malen
400 gNötfärs
100 gMat & Bak Smör/Margarin
2 dlCreme Fraiche Naturell
170 gGrön Jalapeno, (0,5 dl)
150 gRiven Texmexost, (3 dl)
2,5 dlVetemjöl
2 stVanliga Tomater
1 dlMatlagningsgrädde
50 gRiven Parmesanost
Instruktioner
1

Slå på ugnen på 225 grader.

2

Blanda smör, mjöl och riven parmesan i en bunke. Tillsätt vatten och se till att allt är väl blandat.

3

Tryck ut i en ugnsfast pajform och förgrädda i 225 grader i 10 minuter.

4

Stek köttfärsen i stekpanna och tillsätt kryddmixen. Tillsätt ej vatten, köttfärsen skall vara torr.

5

Bred ut köttfärsen i det förgräddade pajskalet.

6

Hacka två tomater samt grön Jalapeño fint, blanda och bred ut över köttfärsen. För mindre sting, minska mängden Jalapeño.

7

Blanda Creme Fraiche, Matlagningsgrädde, vitpeppar och riven ost i en bunke och fördela över pajen.

8

Grädda i 225 grader i 20 minuter. Servera gärna med grönsallad, salsa och gräddfil.