Gå vidare till huvudinnehåll
Chèvrebakad lax på spenatbädd

Chèvrebakad lax på spenatbädd

15 minEnkelt
435,35 kr
4 portioner75,87 kr per portion
Familjematkassen v20

Chèvrebakad lax på spenatbädd
500 gLaxfilé
1 mskOlivolja
1 tskSalt Fint
400 gFärsk bladspenat
1 krmVitpeppar Malen
1 dlVispgrädde
100 gGetost, Chevre
2 mskVitvinsvinäger
Till servering
250 gBasmatiris
Tomat- och bönsallad
1 stRödlök
350 gKidneybönor
1 mskOlivolja
1 tskVinäger
2 stKvisttomater
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Koka ris, couscous, eller det matgryn du nu valt, enligt förpackningens instruktioner.

3

Lax på spenatbädd: Ta fram en ugnsfast form och häll olivolja i botten. Lägg den tinade spenat i botten och häll över grädde och vinäger.

4

Placera laxen på spenaten och strö över salt och vitpeppar.

5

Smula chèvreosten ovanpå laxen och baka allt i ugn i ca 10-15 min. Kontrollera att laxen är genomstekt.

6

Tomat- och bönsallad: Skölj bönorna och låt rinna av i sil eller durkslag.

7

Skölj tomaterna och skär i bitar. Skala och hacka löken.

8

Blanda ihop allt i en skål och smaksätt med olivolja, vinäger, salt och peppar.

Servera laxen med tomat- och bönsallad samt det gryn ni har valt till.