Gå vidare till huvudinnehåll
Fläskfilé med goronzolasås
Hemmakock

Fläskfilé med goronzolasås

30 minEnkelt
260,80 kr
4 portioner 39,26 kr per portion
Ungsgratinerad fläskfilé med gorgonzola

Tillbehör
125 gSalladsmix
4 dlBasmatiris
100 gGorgonzola
3 dlMellanmjölk
3 mskMat & Bak Smör/Margarin
500 gFläskfile Färsk
5 tskVetemjöl
Instruktioner
1

Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och stek skivorna. Lägg upp dem i en ugnssäker form. Smält smör i pannan och rör ner mjöl. Späd under vispning med mjölken. Dela osten i mindre bitar och rör ner den i såsen. Låt småputtra tills osten smält. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Häll såsen över fläskfilén och ställ in i 200 grader varm ugn. Gratinera tills såsen fått lite färg, ca 10 minuter. Servera med ris och en sallad