Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad avokado med chiliräkor och het grönsaksshot
Mari Bergman och Mia Troberg

Grillad avokado med chiliräkor och het grönsaksshot

30 minEnkelt
350,25 kr
8 portioner 23,14 kr per portion
Perfekt förrätt eller som en del av ditt buffébord, hett och syrligt! Receptet räcker till åtta små portioner.

Shot
0,5 tskSalt
25 gChilipeppar Färsk, (1 st)
2,5 mskFärsk ingefära
1 mskLantbuljong
1 mskHonung
1 klyftaVitlök Vanlig
300 gCitron, (2 st)
100 gFärsk bladspenat
2 krmSvartpeppar Malen
1 stAvokado
1 mskOlivolja
1 stGurka
Chiliräkor
2 mskFärsk ingefära
2 stVanliga Tomater
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
0,5 stKoriander - färsk
240 gHandskalade Räkor
2 mskOlivolja
1 stLime
1 stChilipeppar Röd
Avokado
2 stAvokado
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Räkor: Låt räkorna rinna av och lägg dem sedan in en skål. Kärna ur tomaterna och skär i små bitar. Kärna ur chilin och finhacka den. Skala ingefäran och riv den. Finhacka koriandern.

2

Blanda allt med räkorna. Pressa i lime och häll i olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Skär avokadon först på mitten och ta ur kärnan men låt skalet vara kvar. Skär sedan varje halva i två delar. Stryk över lite pressad citron och olivolja så att de inte mörknar.

4

Grilla avokadobitarna några minuter per sida. Lägg upp avokadobitar och räksalsa och servera med en grön shot.

5

Shot: Skär gurkan i bitar. Skölj spenaten. Skala och hacka ingefära och vitlök. Kärna ur och hacka chilipeppar. Skala och kärna ur avokadon.

6

Lägg alla ingredienser i en mixer och pressa i tre matskedar citronsaft, strö i lantbuljong, tillsätt olivolja och honung. Salta och peppra. Mixa till en slät konsistens och smaka av om det behövs mera kryddor. Häll upp i små shotsglas.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt