Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Olivolja | |
500 g | Strömmingsfile Färsk | |
1 dl | Vitvinsvinäger | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Chilipeppar & -pulver | |
0,5 st | Citron | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
0,25 st | Röd Paprika | |
1 tsk | Flingsalt |
Dra bort skinnet från strömmingen och lägg filéerna i en skål. Blanda ner vitlök, salt, vinäger och olja och ställ kallt över natten. Vid servering tas filéerna upp ur skålen och läggs på ett fat i täta rader. Riv citronskal och strö över fisken tillsammans med paprikan och chilin. Häll över lite olivolja och några droppar citron. Strö till sist över hackad persilja.
2 Sillflundra ca 400g AG Bergfalk
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt