Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Rödkål Färsk | |
2 msk | Olivolja | |
100 g | Valnötter | |
1 tsk | Rödlök | |
2 st | Svenska Äpplen | |
4 msk | Rödvinsvinäger | |
1 st | Persilja - färsk |
Koka upp vatten i en kastrull. Strimla kålen fint. Slaka kålen hastigt i det kokande vattnet. Häll av och skölj den med kallt vatten så att kokningen stannar av. Kålen har blånat, men magin uppstår när vinägern nu tillsätts. Strimlorna får då tillbaka sin vackra färg. Hacka rödlöken och lägg den tillsammans med den skurna persiljan i kålskålen. Häll på olivolja, smaka av om det behövs med mer vinäger. Salta och peppra. Vänd runt och låt stå ett tag. Skär äpplena i tärningar, skalet kan sitta kvar. Lägg inte i dem förrän precis före servering, annars tar de färg av kålen. Öppna valnötterna. Rosta dem lätt i en het stekpanna, låt svalna och bryt sönder dem över salladen. Smakar bra till fläsk eller fågel.
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko