Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Garnering | ||
0,5 dl | Florsocker | |
Fyllning | ||
100 g | Nötsmör | |
Deg | ||
1,5 dl | Florsocker | |
2 msk | Vispgrädde | |
4,25 dl | Vetemjöl | |
175 g | Smör | |
1 st | Ägg | |
1 st | Apelsin |
Rör matfett och florsocker mjukt. Rör i ägget. Tillsätt rivet apelsinskal och grädde. Arbeta in vetemjölet. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut 60 stycken "rosor" med hjälp av en tyll. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Ställ "rosorna" på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i knappt 175° i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Lägg samman kakorna två och två med choklad- & nötcreme emellan. Dofta lite florsocker över kakorna precis innan serveringen.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1