Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
120 g | Haricot Verts Färsk, (3 dl) | |
240 g | Vanliga morötter, (4 st) | |
100 g | Stjälkselleri | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
300 g | Zucchini | |
2 st | Lagerblad | |
0,5 st | Citron | |
2 l | Vatten | |
3 msk | Olivolja | |
200 g | Borlottibönor, (2,5 dl) | |
240 g | Övriga matgryn, (3 dl) | |
2 st | Gul lök | |
0,25 st | Rosmarin - färsk, (3 tsk) | |
150 g | Körsbärstomater | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 st | Surdegsbröd |
Värm olivolja i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan finhackad lök och vitlök och sautera på medelhög värme i ca fem minuter.
Tillsätt skivade morötter och selleri, vitt vin, hackad rosmarin och hela lagerblad. Rör om och låt stå ett par minuter. Häll i grönsaksbuljongtärningar samt vatten. Koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra i 20 minuter.
Häll i matkorn, halverad och skivad zucchini och delade tomater. Låt puttra på låg/medelvärme i 20 minuter.
Lägg i de gröna bönorna och noga sköljda borlottibönor. Riv och tillsätt skalet av citronen och pressa ner citronsaften. Låt dra i 10 minuter till. Soppan är färdig när matkornet är mjukt.
Ta bort lagerbladen. Tillsätt salt och peppar efter behov. Ringla lite olivolja och citronsaft över varje portion och strö över färsk hackad rosmarin. Servera tillsammans med en skiva surdegsbröd.