Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk Bönsoppa
Hemmakock

Italiensk Bönsoppa

30 minEnkelt
323,55 kr
4 portioner 42,63 kr per portion
Italiensk Bönsoppa

120 gHaricot Verts Färsk, (3 dl)
240 gVanliga morötter, (4 st)
100 gStjälkselleri
2 stGrönsaksbuljong
300 gZucchini
2 stLagerblad
0,5 stCitron
2 lVatten
3 mskOlivolja
200 gBorlottibönor, (2,5 dl)
240 gÖvriga matgryn, (3 dl)
2 stGul lök
0,25 stRosmarin - färsk, (3 tsk)
150 gKörsbärstomater
3 klyftaVitlök Vanlig
2,5 dlMatlagningsvin Vitt
0,5 stSurdegsbröd
Instruktioner
1

Värm olivolja i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt sedan finhackad lök och vitlök och sautera på medelhög värme i ca fem minuter.

2

Tillsätt skivade morötter och selleri, vitt vin, hackad rosmarin och hela lagerblad. Rör om och låt stå ett par minuter. Häll i grönsaksbuljongtärningar samt vatten. Koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra i 20 minuter.

3

Häll i matkorn, halverad och skivad zucchini och delade tomater. Låt puttra på låg/medelvärme i 20 minuter.

4

Lägg i de gröna bönorna och noga sköljda borlottibönor. Riv och tillsätt skalet av citronen och pressa ner citronsaften. Låt dra i 10 minuter till. Soppan är färdig när matkornet är mjukt.

5

Ta bort lagerbladen. Tillsätt salt och peppar efter behov. Ringla lite olivolja och citronsaft över varje portion och strö över färsk hackad rosmarin. Servera tillsammans med en skiva surdegsbröd.