Gå vidare till huvudinnehåll
Jessicas Pucko–tårta
Jessica Frej

Jessicas Pucko–tårta

1 t 30 minEnkelt
302,20 kr
8 portioner 13,34 kr per portion
Till barnkalaset, studentfesten eller bara för att det är helg och sötsuget faller på – prova Jessica Frejs mumsiga pucko–tårta! Tårtan får ett lager av magisk puckokräm och ett lager av fräsch hallongrädde. Toppad med tunna chokladflarn, hallon och mynta blir detta en riktig favorit. Tips! Till dekoration blir det extra sött med noblesse.

Hallonlager
1 dlVispgrädde
250 gHallon Frysta
Puckokräm
3 dlFärdig chokladdryck
1 mskSmör
2 mskStrösocker
2 mskPotatismjöl
Tårtbotten
2 dlStrösocker
2 dlPotatismjöl
1 mskKakao
4 stÄgg
1 tskBakpulver
Topping
3 dlVispgrädde
0,25 stMynta - färsk
200 gChokladkaka Ljus
25 gHallon Färska
Instruktioner
1

Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och socker med elvisp i ca 5 minuter.

3

Sikta ner potatismjöl, kakao och bakpulver. Vispa till en jämn luftig smet.

4

Häll i en springform klädd med bakplåtspapper. Baka i 175 grader över undervärme i 35 minuter.

5

Puckokräm: Rör ihop, låt koka upp under omrörning och ta direkt av från värmen. Låt svalna helt.

6

Montering: Låt tårtbotten svalna och dela sen i tre delar.

7

Lägg puckokräm på ett lager.

8

På nästa lägg halvfrysta hallon och vispad grädde.

9

Klä tårtan i vispgrädde, dekorera med choklad, hallon och mynta.

Bild:

Lina Eidenberg Adamo