Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pommes frites | ||
2 l | Rapsolja | |
1 kg | Potatis Fast | |
1 tsk | Salt | |
Biff | ||
100 g | Parmesanost | |
0,5 st | Färsk timjan | |
50 g | Pinjenötter | |
1 tsk | Flingsalt | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Majonnäs | |
800 g | Oxfilé Hel | |
200 g | Soltorkade Tomater | |
35 g | Machesallat | |
1 tsk | Tryffelolja |
Riv eller hyvla parmesanen grovt. Blanda majonnäs och tryffelolja.
Skär potatisen i 1 ½ centimeter tjocka stavar.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Torka av med en ren handduk eller hushållspapper så att de är torra.
Plocka timjanbladen från stjälkarna.
Värm oljan till 140°. Fritera potatisen, några i taget, i 6 minuter. När alla är friterade, höj värmen till 180°. Fritera igen i 4 minuter. Höj värmen en sista gång till 190° och fritera i ytterligare 3 minuter. Salta och servera direkt.
Tips: Om du inte vill fritera, sätt ugnen på 225°, skär potatisen i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Häll över 1 deciliter rapsolja och blanda runt med händerna så att all potatis får olja på sig. Baka i ugnen i 30 minuter tills de är mjuka på insidan och krispiga utanpå.
Sprid ut köttet på ett stort serveringsfat, eller på portionstallrikar som på bilden.
Strö över parmesanosten. Klicka ut majonnäsen i teskedsstora klickar.
Strö över pinjenötter, timjan, mâchesallad och soltorkade tomater. Salta och peppra. Servera!
Pommes frites
Det är väldigt viktigt att köttet är nymalet, antingen maler du själv eller ber dem göra det i butiken där du handlar. Det är också viktigt att det ligger kallt till precis före servering.
Om du inte vill fritera, sätt ugnen på 225°, skär potatisen i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Bild:
Johanna Åkerberg Kassel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria