Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Päronsallad | ||
70 g | Salladsmix | |
1 msk | Citronjuice - råpressad | |
3 st | Päron Anjou | |
1,5 dl | Valnötter | |
60 g | Ädelost | |
Vinägrett | ||
1 msk | Dijonsenap | |
1 msk | Farinsocker | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Citronjuice - råpressad | |
3 msk | Valnötsolja | |
1 krm | Svartpeppar |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala och dela päronen i halvor och kärna ur. Stryk citronsaft runt om så att de inte mörknar.
Lägg halvorna med hålet uppåt på bakplåtspapper.
Hacka valnötterna grovt. Mosa ihop med ädelosten och fördela fyllningen. Vispa ihop dressingen och ringla över päronen. Gratinera i cirka 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna i 15 minuter.
Lägg upp sallad på tallrikar och placera päronen på dessa. Strö gärna över lite örter och servera med eller utan bröd.
Näringsvärde: Kcal: 348, Protein: 7 g, Fett: 25 g, Kolhydrater: 22 g
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Ädelost Grädd Blåmögelost 36% 140g Kvibille
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria