Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 tsk | Harissa | |
2 st | Röd Paprika | |
1 st | Grön Paprika | |
2 st | Rödlök | |
1,2 kg | Kyckling Hel | |
0,25 st | Mynta - färsk | |
1 st | Gul Paprika |
Sätt ugnen på 180°.
Kärna ur paprikorna och hacka dem i stora bitar, skala och skär lökarna i fyra delar och dela upp varje lager. Lägg allt i en 30 x 40 cm stor långpanna.
Skär försiktigt med en vass kniv genom undersidan av kycklingen så att du kan fläka ut den så att den blir platt, skåra sedan benen.
Lägg kycklingen tillsammans med harissa, lite havssalt och svartpeppar samt en skvätt rödvinsvinäger i långpannan. Blanda ordentligt och se till att kryddblandningen gnids in i kycklingens alla skrymslen och vrår.
Placera kycklingen över grönsakerna med skinnsidan upp och grilla i ugnen i 50 minuter eller tills kycklingen blivit krispig och genomstekt. Strö myntablad över och servera.
Bild:
David Loftus