Gå vidare till huvudinnehåll
Currrykål med svart ris

Currrykål med svart ris

40 minEnkelt
447,55 kr
4 portioner 28,58 kr per portion
Bjud dina vänner på en färgklick på buffébordet.

1 krmSambal Oelek
1 tskShoyu
3 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 stRödlök
20 gRuccolasallat
30 gFärsk ingefära
1 mskGrönsaksbuljong
3 dlSvart Ris
1 stBlomkål Färsk
2 mskPistagenötter
2,5 krmCurry
1 mskOlivolja
0,5 dlVatten
1 krmGaram Masala
Instruktioner
1

Kål är både gott och supernyttigt och roligt att färga på naturligt vis med curry, rödbeta eller spenat. Sätt på riset enligt anvisningarna. Dela blomkålshuvudet i mindre, ätvänliga bitar. Låt de gröna bladen följa med, hacka dem i mindre bitar. Skala och skiva löken. Hetta upp en panna med lite olivolja. Fräs blomkålen och löken tillsammans med curry, garam masala och sambal. Skala och finhacka ingefäran och tillsätt den. Strö över buljongen och häll i shoyu (äkta japanska soja). Häll på vattnet och låt det puttra en stund i pannan tills blomkålen blivit lite mjuk (al dente). Överkokt blomkål är inte gott! Ingefärsyoghurten. Lägg yoghurten i en bunke. Skala, finhacka och blanda ner ingefäran. Salta. Hacka och lägg ner rucolan och blanda. Servera blomkålen med hackade nötter, kokt svart ris och ingefärsyoghurt.