Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Sambal Oelek | |
1 tsk | Shoyu | |
3 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 st | Rödlök | |
20 g | Ruccolasallat | |
30 g | Färsk ingefära | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
3 dl | Svart Ris | |
1 st | Blomkål Färsk | |
2 msk | Pistagenötter | |
2,5 krm | Curry | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 dl | Vatten | |
1 krm | Garam Masala |
Kål är både gott och supernyttigt och roligt att färga på naturligt vis med curry, rödbeta eller spenat. Sätt på riset enligt anvisningarna. Dela blomkålshuvudet i mindre, ätvänliga bitar. Låt de gröna bladen följa med, hacka dem i mindre bitar. Skala och skiva löken. Hetta upp en panna med lite olivolja. Fräs blomkålen och löken tillsammans med curry, garam masala och sambal. Skala och finhacka ingefäran och tillsätt den. Strö över buljongen och häll i shoyu (äkta japanska soja). Häll på vattnet och låt det puttra en stund i pannan tills blomkålen blivit lite mjuk (al dente). Överkokt blomkål är inte gott! Ingefärsyoghurten. Lägg yoghurten i en bunke. Skala, finhacka och blanda ner ingefäran. Salta. Hacka och lägg ner rucolan och blanda. Servera blomkålen med hackade nötter, kokt svart ris och ingefärsyoghurt.
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar