Gå vidare till huvudinnehåll
Dillkött på kalkon med rotfrukter
Mari Bergman

Dillkött på kalkon med rotfrukter

30 minMedel
241,70 kr
2 portioner 51,60 kr per portion
En uppdaterad variant av det klassiska dillköttet. Här har vi använt oss av kalkon och havregrädde som bas, vilket gör rätten helt laktosfri. Den färdiga rätten håller sig bra i kylen i 3-4 dagar.

Dillkött
1 mskMajsstärkelse
1 dlHavrebaserad matlagning
1 krmVitpeppar Malen
0,5 krmKryddpeppar Hel
250 gMorötter
1 stLagerblad
5 dlVatten
0,5 stDill - färsk
0,5 stPurjolök
1,5 tskÄttiksprit
330 gKalkonbröst
1 krmSalt
2 mskKycklingfond
0,5 mskOlivolja
2 krmRåsocker Strö
Tillbehör
250 gPotatis
30 gRuccolasallat
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk.

2

Dillkött: Koka upp kycklingfond, vatten, kryddpeppar och lagerblad i en kastrull.

3

Tärna kalkonfilén och sjud i buljongen i ca 10 min.

4

Skala och skär morötter i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs morötter och purjo mjuka.

6

Ta upp kalkonköttet ur buljongen och lägg åt sidan. Sila av buljongen genom en finmaskig sil.

7

Tillsätt 2 dl av buljongen till morötterna och purjolöken och låt sjuda i ca 5 min.

8

Tillsätt majsstärkelse, havregrädde, socker och ättiksprit och låt koka ihop i ca 2 min.

9

Finhacka dill.

10

Tillsätt dillen och det kokta kalkonköttet i såsen och smaka av med salt och peppar.

Servera dillköttet med kokt potatis och lite ruccolasallad vid sidan av.

Näringsvärde: 515 kcal, 42 g protein, 14 g fett, 52 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir