Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Grötris | |
230 g | Garlic Salsa | |
50 g | Sötmandel Naturell | |
4 dl | Vatten | |
2 tsk | Salt | |
150 g | Sweet Chili | |
2 msk | Matolja | |
0,5 st | Gul lök | |
1 st | Ägg | |
2 klyfta | Vitlök | |
0,5 dl | Riven Gratängost | |
2 dl | Solrosolja | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
0,5 dl | Ströbröd |
Hacka löken och vitlöken i små bitar. Fräs ris, vitlök, lök och gurkmeja i olja. Häll på salsa, vatten och grönsaksbuljong. Låt stå på svag värme i 20 minuter. Låt riset svalna något och blanda det med ägg, ost, mandel och salt. Rulla risbollarna och panera i ströbröd. Fritera risbollarna guldbruna och frasiga i solrosolja. Risbollarna kan även stekas i en vanlig stekpanna. Risbollarna är goda att servera till lax, du kan också göra mindre bollar och servera som aptitretare och doppa i Sweet Hot Chili Sauce.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt