Gå vidare till huvudinnehåll
Gårdens päronpizza
Hemmakock

Gårdens päronpizza

40 minEnkelt
89,75 kr
4 portioner 9,41 kr per portion
Gårdens päronpizza

5 stPäron
12 gJäst Original
1 krmTimjan - torkad
0,5 tskSalt
2 mskOlivolja
5 dlVetemjöl
2 dlRiven Pizzaost
1 krmSvartpeppar
2 mskStandardmjölk
1 krmRosmarin - torkad
1 tskHonung
Instruktioner
1

Gör degen och låt den jäsa ca 30 minuter. Skiva päronen tunt på längden. Skal och kärnhus skall vara kvar. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till pizzor. Degen ska inte jäsa igen. Lägg på smord plåt och pensla degen med lite olivolja innan päronen läggs på. Strö örtkryddorna över päronen. Salta och peppra efter smak. Smula slutligen osten över pizzorna. Grädda i 225°C i ca 7 minuter.