Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
75 g | Smör | |
400 g | Nötfärs | |
200 g | Spaghetti | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 krm | Vitpeppar | |
4 msk | Vetemjöl | |
150 g | Riven Gratängost | |
400 g | Krossade Tomater | |
0,5 tsk | Salt | |
4 dl | Mellanmjölk | |
2 st | Ägg | |
1 tsk | Vitlök Torkad i Burk | |
0,5 tsk | Kanel | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Ströbröd | |
0,5 st | Persilja - färsk |
Bryn lök i matfett några minuter. Blanda i färsen och bryn 3-5 min under omrörning. Krydda och tillsätt tomater. Låt koka 3-5 min. Rör ned persiljan.
Ostsås: Fräs matfett och mjöl, späd med mjölk. Krydda och låt koka under omrörning 3-5 min. Ta från värmen och rör ner äggulor och ost. Vispa äggvitorna lätt och rör ner spagettin.
Varva spaghetti och köttsås i en eldfast form. Häll över ostsås och strö sedan över ströbröd. Grädda i 175°C i 40-50 min. Servera med grönsallad.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt